Drinki molekularne w Białej Podlasce

Miksologia molekularna od kilku lat przebija się na światło dzienne, drinki tworzone w temperaturze minus 190 stopni C oraz te tworzone przy użyciu ciekłego azotu to jedynie kilka propozycji, które przygotowali najlepsi polscy barmani, biorący udział w evencie Shakewithme, który odbył się w kwietniu w Białej Podlasce.

Mimo że pokazy barmańskie oparte o technikę molekularną to gwóźdź programu, to na uczestników czekały również inne atrakcje, jak pokazy flair, muzyka na żywo i przede wszystkim dużo dużo ciekawych smaków. Liczni reprezentanci branży gastronomicznej, przybyli na to spotkanie, z pewnością bardzo poszerzyli swoja wiedzę z zakresu miksologii i alternatywnych sposobów przyrządzania drinków. Shakewithme, to póki co największy pokaz miksologii molekularnej w Polsce, czy to się zmieni? Czy drinki o zaskakującej konsystencji, kolorze i smaku podbiją serca Polaków? Na odpowiedź będziemy musieli z pewnością zaczekać jeszcze kilka lat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Nr 1 Sake na Świecie
Polecamy
Portal Wina
May 2013
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031